Sara Ström Virya Workshop

Ölands YogaStudio

& Kursgård

Ölands YogaStudio & Kursgård firar vår nybyggda yogastudio och nya övernattningsrum med att bjuda in till en helg med Sara Ström 18-19 augustI 2017.

 

Ölands YogaStudio bjuder på boendet. Kostnad endast för kurs och kost.

 

 

Exploration of the Hips & Hamstrings

Fredag 18 - Söndag 20 Augusti

 

En djupdykning i yogans värld om hur rörelse, andning och medvetenhet kan påverka ditt liv och din hälsa.

Med Sara Ström

 

Höfternas rörelser är i sin enkelhet smått magiska. Det är de som tar oss framåt och man kan på så sätt säg att höfterna är kroppens motor i rörelse. Att böja, sträcka och rotera i höften är några av de mest grundläggande rörelsemönster vi har. Det är höften som förenar övre och nedre delen av kroppen. Många av de aktiviteter och rörelser vi gör numera i vardagen tar oss tyvärr bort från det grundkonceptet. Eftersom höfternas rörelser är så centrala så kan en nedsatt funktion i höftpartiet även tydligt påverka funktionen i resten av kroppen. Hamstrings är baksida lår som har viktig funktion i höftens rörelser. Här kommer vi utmana inte bara dessa delar av kroppen utan även våra föreställningar och upplevelser kring dem.

 

I den här workshopen går vi på djupet kring vad hälsosamma höfter innebär och hur du kan, med hjälp av yogans verktyg, ta hand om dem.

 

 

Om Sara Ström

 

Sara har många års yrkeserfarenhet inom yoga, hälsa, coaching, träning och rörelse. Hon är utbildad och verksam yogalärare (ERYT-200 & RYT-500) och certifierad inom Viryayoga. Utöver det är hon utbildad Hälsovetare (kandidat samt pågående master), studerat rörelseanalys och rörelselära på avancerad universitetsnivå samt är FRC™ Mobility Specialist och lic. Personlig Tränare. Sara ingår i lärarteamet på Nordiska Yogainstitutet samt skriver regelbundet artiklar och texter i flertalet forum.

 

yogaprehab.se

 

 

 

 

 

 

Anmälan: Skriv till malin@kollberggarden.se

 

Kursavgift: 1500 kr (Betalas via faktura. Anmälan är bindande. Återbetalning endast mot läkarintyg.)

 

Kost & Logi endast 600 kr för hela helgen! Ölands YogaStudio bjuder på boende i stuga eller flerbäddsrum, fredag-måndag (3 st 2 bäddsrum, 1 st 3 bäddsrum, 2 stugor med 4-5 bäddar). Vegetariskkost från fredagskväll till söndags lunch. Vill du laga egen specialmat, eller stanna längre finns kök att låna i stugorna, meddela innan för sängplats i stuga.

Incheckning från fredag kl 16.

 

Helgen inleds med yoga fredagen kl 17.30-19 och därefter en gemensam måltid.

Söndag avslutar vi efter en gemensam lunch.

 

VI yogar

Fredag kl 17.30-19

Lördag kl 9-12

Söndag kl 9-12

 

 

Gården ligger i en vacker och skiftande miljö. Nära vackra Nunnedalen, Stora Alvaret, och Sundet med stränder. Har du god ridvana finns här möjlighet att hyra islandshäst för egen ridtur, tidig morgon eller eftermiddag/kväll. Läs mer om vår gård på www.kollberggarden.se.

 

Det finns mycket att upptäcka på Öland. Mycket hittar du på promenad, - eller cykelavstånd. Det finn busshållplats intill gården och vi har en äldre Volvo som kan lånas. Alldeles i närheten finns Haga Park med vindsurfing, kitesurfing, SUP och SUP-yoga. Läs mer om Ölands rika och varierade utbud på www.oland.se.

.

 

Om Viryayoga

 

Viryayoga förenar det bästa från två världar. De kunskapsbaserade, systematiska västerländska perspektiven samsas med det holistiska och andliga österländska. Inom Viryayoga är vi intresserade av hur kroppen fungerar, hur leder och muskler böjs, sträcks och ansträngs. Men vi är också övertygade om att det inre är minst lika viktigt och hur yogans urgamla läror kan göra oss nutida människor gladare, lugnare och mer harmoniska. Vi bryr oss både om ligament och de stora livsfrågorna.

Viryayoga är säker, rolig, givande och systematisk. Det är inte bara en yogaform, utan en metod, ett sätt att arbeta med yoga på ett hållbart och hälsosamt sätt. Viryayoga sammanför andlighet med struktur, säkerhet med harmoni och bygger bit för bit upp fysik, tanke och teknik. Grundidén är att erbjuda yoga som på ett metodiskt och lättsamt sätt som gör att vi finner storheten, styrkan och glädjen i kropp och sinne. Viryayoga utgår alltid ifrån fyra grundkomponenter: biomekanik, filosofi, glädje och 10 moduler i olika sekvenser.

Ordet virya betyder kraft, energi och entusiasm på sanskrit. Viryayoga både ger och är exakt det.

 

Läs mer på nordiskyoga.se

 

Copyright @ All Rights Reserved