Susanne Mörfelt

Ölands YogaStudio

KollberggårdenMediyogaI medicinsk yoga gör vi yogaövningarna långsamt, inkännande och kontrollerat, de är utformade för att öka fysisk flexibilitet, skapa mental avslappning och ge insikt. Andningen spelar en stor roll i mediyogan, det är en omedveten funktion för de flesta människor, och den kan lätt medvetandegöras genom olika andningstekniker som påverkar vår hälsa och vårt välbefinnande mycket positivt. Andningen speglar våra känslor så att vi te x andas snabbt när vi är stressade och långsamt när vi är mera avslappnade. Yogan ger oss ett skönt lugn, ökar vår flexibilitet, uthållighet, påverkar matsmältningen, hormonbalansen, stärker nervsystemet, balanserar vänster och höger hjärnhalva och förbättrar sömnen – bara för att nämna några exempel vad yogan gör. Samtidigt är mediyoga en mätbart djupverkande form av rehabiliterande terapi, både fysiskt, mentalt och emotionellt. Mediyoga används på många sjukhus och vårdcentraler runtom i Sverige. Det har forskats mycket på mediyoga både på Karolinska och Danderyds sjukhus. 


Alla kan göra MediYoga; där vi gör mjuka, långsamma övningar där andnings och koncentrationsövningar integreras. Kan man inte sitta i lätt meditationsställning går det bra att sitta på en stol.


Jag vänder mig till Dig som vill må bra till kropp, själ och sinne, kanske har lite jobbigt med stress, sömnproblem, ospecificerad rygg och nacksmärta mm.


Varmt välkomna, hälsningar Susanne MörfeltCopyright @ All Rights Reserved